kanji shudo kan
Budo Akademie ShudoKan
Traditionele Dojo voor Japanse Krijgskunsten in Utrecht
menu - - -

Nieuwjaarstraining 2016

Traditiegetrouw was er op een zondag in januari wederom de Shudokan nieuwjaarstraining. Leden van karate, aikido, aiki-jitsu en kendo trainden gezamenlijk onder leiding van Jan-Jacobs Duijst en sensei Alexis Brouwer.

Naast een hoge opkomst onder de leden zijn er zelfs mensen uit Groningen afgereisd om te proeven van de sfeer in de dojo, de kennis en kunde van onze sensei en natuurlijk de overheerlijk soep na de training. Zoals altijd werden de verschillende disciplines van de dojo gecombineerd tijdens te training, zodat er voor iedereen nieuwe inzichten opgedaan kunnen worden.

Nadat verschillende technieken vanuit verschillende aanvalsvormen de revue gepasseerd hadden, bedankte Alex de vrijwilligers en leraren van dojo voor hun inzet het afgelopen jaar. Thomas Visser stelde het nieuwe bestuur voor, bestaand uit Felix van Vught als secretaris, Kaspar Buitelaar als penningmeester en Thomas zelf als voorzitter.

Alex sloot de training af met het advies dat technieken niet mogen beperken. Als iets niet werkt, is het belangrijk vanuit de basis van de techniek te zoeken naar een oplossing, in plaats van een leraar na te doen. Uiteindelijk gaat het om de kern van de vorm, in de woorden van Suzuki de ‘spirit’ van de techniek, en niet om de oppervlakkige imitatie er van.

Na de training was er zoals gebruikelijk een gezellige lunch met erwtensoep, roggebrood en veel interdisciplinaire gesprekken.

Contact